Saaremaa Muuseum

SIHTASUTUS

Aavikute maja

avatud kokkuleppel

Mihkli talu

avatud kokkuleppel

Sihtasutuse kantselei

E-R 09.00-17.00

Lossihoov 1
93810 Kuressaare

  • Saaremaa Muuseumi uus veebileht.

Saaremaa Muuseum Uudised Teisipäevaklubi kutsub

Teisipäevaklubi kutsub

Teisipäeval, 13.detsembril 2022  algusega kell 18.30 toimub MTÜ Teisipäevaklubi järjekordne üritus  Kuressaare lossihoovis, Vahtkonnamajas.

  • Retk Eesti kaugemasse ajalukku põikega Saaremaale, geenid teejuhiks

Peaesineja on Tartu Ülikooli Loodus-ja täppisteaduste genoomika instituudi arheogenoomika professor Kristiina Tambets

Kristiina Tambets on lõpetanud Tartu Ülikooli bioloogia-geograafiateaduskonna 1992. aastal geneetika erialal. 2004. aastal kaitses ta samas doktoriväitekirja molekulaarbioloogias inimese mitokondriaalse DNA fülogeograafilistest uuringutest Euroopas.

Aastatel 2001–2017 töötas Kristiina Tambets Eesti Biokeskuses teaduri ja vanemteadurina, alates 2018. aastast Tartu Ülikooli genoomika instituudis populatsioonigeneetika vanemteadurina vana DNA alal ja seejärel populatsioonigeneetika kaasprofessorina. 2020. aastal oli ta külalisteadur Turu Ülikoolis. Ta on täiendanud end vana DNA uurimismetoodika alal Cambridge’i Ülikoolis. Alates 2021. aastast on Kristiina Tambets genoomika instituudis arheogenoomika professor. Teadustöös keskendub ta inimese demograafilise ajaloo uurimisele kaasaegsete genoomide ja vana DNA alusel. Ühe osa uurimistööst moodustab Eesti alade elanikkonna geneetilise kujunemisloo uurimine võrrelduna naaberrahvaste ja keelesugulastega ning samuti keskaegse rahvastiku uuringud.

Kristiina Tambets on Eesti Inimesegeneetika Ühingu ja Euroopa Arheoloogide Assotsiatsiooni liige. Ta kuulub Tartu Ülikooli arheoloogia, geneetika ja lingvistika sidusuuringute kolleegiumi nõukokku ja rahvusvahelisse interdistsiplinaarsesse ekspertrühma BEDLAN.

Allikas Tartu Ülikool https://ut.ee/et/sisu/arheogenoomika-professori-kristiina-tambetsi-inauguratsiooniloeng-minevikusundmustest

Sissepääs tasuta.

Tulge kohale ja te ei kahetse!